Kojic οξύ ως δέρμα Lightener

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι θέλουν να φωτίσουν το δέρμα τους. Μπορούν να θελήσουν να κάνουν τα ορατά σημάδια λιγότερο-αξιοπρόσεχτα ή μπορούν να είναι ενσυνείδητοι για την κατοχή των φακίδων στο σώμα ή το πρόσωπό τους. Άλλοι άνθρωποι φωτίζουν το δέρμα τους ως τρόπο το hyperpigmentation. Lightening δερμάτων οι πράκτορες χρησιμοποιούνται για να εμποδίσουν την παραγωγή της μελανίνης, η χρωστική ουσία που προσθέτει το χρώμα στο δέρμα σας.

Οι επίκαιρες επεξεργασίες περιλαμβάνουν διάφορες επιλογές, συμπεριλαμβανομένου hydroquinone, του arbutin και του kojic οξέος, οι οποίες είναι καύτερα - γνωστός. Εξετάστε την αποτελεσματικότητα του kojic οξέος ως δέρμα lightener και εάν υπάρχουν οποιεσδήποτε πιθανές παρενέργειες. Συν, θα μάθετε για τη σημασία το kojic οξύ με άλλα συστατικά.

Τι είναι Kojic οξύ;

Το Kojic οξύ προέρχεται από έναν μύκητα. Εμποδίζει τη δράση tyrosinase, ένα ένζυμο που διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή της μελανίνης. Στις μελέτες, το kojic οξύ έχει καταδείξει την αποτελεσματικότητα παρόμοια με hydroquinone ως δέρμα lightener σε περιπτώσεις που περιλαμβάνουν το hyperpigmentation, τις φακίδες και τα σημεία ηλικίας. Ένα μειονέκτημα του kojic οξέος είναι ότι όταν εκτίθεται στον αέρα ή το φως του ήλιου, μπορεί να είναι ασταθές. Μερικές καλλυντικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν μια παραλλαγή του kojic οξέος (kojic dipalmitate) που είναι σταθερότερο, εντούτοις έχει θεωρήσει για να είναι λιγότερο-αποτελεσματικό από το kojic οξύ στον περιορισμό της παραγωγής της μελανίνης.

Υπάρχουν παρενέργειες με το Kojic οξύ;

Η κύρια παρενέργεια που παρατηρείται με το kojic οξύ είναι ερεθισμός του δέρματος. Όταν τα υπερβολικά ποσά χρησιμοποιούνται στο δέρμα, μπορεί να οδηγήσει σε έναν όρο γνωστό ως δερματίτιδα επαφών. Αυτό είναι μια αντίδραση που το δέρμα έχει πότε εκτίθεται στα ιδιαίτερα αλλεργιογόνα (μπορεί να φανερώσει ως κόκκινη αναφυλαξία, φουσκάλες, ή itchy δέρμα). Για αυτόν τον λόγο, το kojic οξύ χρησιμοποιείται χαρακτηριστικά στις συγκεντρώσεις μεταξύ 1-4%. Εναλλακτικά, μπορεί να συνδυαστεί με τις μικρές συγκεντρώσεις hydroquinone.

Η σημασία της κατάλληλης διατύπωσης

Οι διατυπώσεις με το kojic οξύ μπορούν επίσης να περιλάβουν άλλα συστατικά όπως η βιταμίνη C ή sunscreen. Σαν αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη C βοηθά να υποκινήσει την παραγωγή των ινών κολλαγόνων. Η βιταμίνη C έχει αποδειχθεί επίσης για να βοηθήσει τη λαμπρύνοντας διαδικασία δερμάτων παραδίδοντας μια ομοιομορφία στον τόνο και τη σύσταση δερμάτων. Sunscreens βοηθούν να προστατεύσουν το δέρμα από τις ακτίνες UVA και UVB που προωθούν την παραγωγή μελανίνης. Όπως με οποιαδήποτε lightening δερμάτων θεραπευτική αγωγή, είναι σημαντικό να προστατευθεί το δέρμα από τον ήλιο. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν η kojic όξινη προετοιμασία σας δεν περιέχει υψηλό SPF ευρύ blocker φάσματος UVA/UVB, πρέπει να θεωρήσετε ένα όπως Anthelios καθημερινά. 

If you think that you might benefit from treatment with kojic acid here are two formulations to consider:

La Roche Posay Mela D Bright. Formulated with kojic acid and vitamin C to deliver superior skin brightening effect.

La Roche Posay Mela D. Formulated with kojic acid plus LHA, an exfoliating agent that assists the skin lightening process. SPF 15 with Mexoryl XL to help limit melanin production.

Both of these solutions have been clinically shown to improve skin uniformity and decrease the appearance of dark spots when used regularly.�

Want to keep up to date on the latest in skin care and anti aging information? Visit this skincare blog updated 3 times a week. Sign up for our weekly newsletter with exclusive info and discounts on new products. Sign Up Here


Leave a Comment