Το Mandelic όξινο, χημικό άλφα-hydroxybenzeneacetic οξύ ονόματος, είναι ένα άλφα υδροξύ οξύ που εξάγεται από τα πικρά αμύγδαλα. Ευρέως χρησιμοποιημένα στις διατυπώσεις φροντίδας δέρματος για τη δυνατότητά τους να βοηθήσουν με μια σειρά των όρων συμπεριλαμβανομένου του hyperpigmentation, της ακμής και των ρυτίδων, τα άλφα υδροξύ οξέα προέρχονται συχνά από τα οξέα φρούτων.
Παρά τη χρησιμότητά τους κατά τις προετοιμασίες φροντίδας δέρματος, μερικά άλφα υδροξύ οξέα μπορούν επίσης να είναι ιδιαίτερα ενοχλώντας. Ορισμένοι τύποι δερμάτων δεν τους ανέχονται πολύ καλά. Το Mandelic οξύ έχει το πλεονέκτημα ένα μεγαλύτερο μεγέθους μόριο έναντι των περισσότερων άλλων άλφα υδροξύ οξέων, συμπεριλαμβανομένου ενός από ευρύτερα χρησιμοποιημένα, glycolic οξύ. Το μεγάλο μέγεθος του mandelic όξινου μορίου βοηθά να επιβραδύνει την απορρόφησή του στο δέρμα, με αυτόν τον τρόπο προκαλώντας το λιγότερο ερεθισμό του δέρματος.
Πριν από τη χρήση του κατά τις προετοιμασίες φροντίδας δέρματος, το mandelic οξύ χρησιμοποιήθηκε για τις αντιβακτηριακές ιδιότητές του στη θεραπεία των μολύνσεων ουρικών κομματιών. Στο δέρμα, το mandelic οξύ έχει αποδειχθεί για να λειτουργήσει και ως ήπιο exfoliant και ως antitibacterial.
Οι μελέτες που πραγματοποιούνται με το mandelic οξύ στη φροντίδα δέρματος έχουν καταδείξει την αποτελεσματικότητά της στη βοήθεια να θεραπευθεί η ακμή και το ελαιούχο δέρμα, να αποβληθεί το hyperpigmentation (όπως σε Melasma) και να αποβληθούν οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές:
Το Mandelic οξύ είναι επίσης χρήσιμο ως χημικό παράγοντα φλούδας καθώς επίσης και βοηθώντας την αποκατάσταση των ασθενών μετά από το λέιζερ που ξαναέρχονται στην επιφάνεια τις διαδικασίες.
Το Mandelic οξύ ανέχεται καλά από σχεδόν όλους τους τύπους δερμάτων. Στην πραγματικότητα, τα άτομα με το ευαίσθητο δέρμα όπως με Rosacea, ήταν σε θέση να το ενσωματώσουν στη θεραπευτική αγωγή τους επιτυχώς. Το Mandelic οξύ είναι ιδιαίτερου οφέλους σε εκείνοι με τις σκοτεινότερες χροιές, όπου το hyperpigmentation μπορεί να εμφανιστεί με τα συστατικά όπως hydroquinone ή το glycolic οξύ.
Είναι το mandelic οξύ ασφαλές;
Το Mandelic οξύ τείνει πολύ καλά να ανεχτεί, ειδικά έναντι άλλων άλφα υδροξύ οξέων όπως το glycolic οξύ. Εντούτοις, από τις Mandelic όξινες εργασίες με το δέρμα, μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία ήλιων. Sunscreen με ελάχιστο SPF 30 συστήνεται κατά τη διάρκεια της χρήσης του. Τα άτομα μπορούν να δοκιμάσουν κάποιο μικρό κάψιμο ή το τσούξιμο με την αρχική χρήση. Αυτό τείνει να διαλύσει με την πάροδο του χρόνου.
Πώς ενσωματώνετε το mandelic οξύ στη θεραπευτική αγωγή φροντίδας δέρματός σας;
Όπως με οποιαδήποτε προετοιμασία φροντίδας δέρματος, κάνετε μια δοκιμή μπαλωμάτων για να εξασφαλίσετε πρώτα ότι το δέρμα σας θα το ανεχτεί. Χτίστε τη χρήση βαθμιαία και πάντα sunscreen ένδυσης με ελάχιστο SPF 30.
Εάν ενδιαφέρεστε για την ενσωμάτωση του Mandelic οξέος στη ρουτίνα σας, λοσιόν μαμών conside - ένας συνδυασμός και mandelic και μηλικών οξέων που έχει αποδειχθεί για να βελτιώσει τον όρο του δέρματος.
Θελήστε να τηρήσετε ενήμερος για τον πιό πρόσφατο στη φροντίδα δέρματος και τις αντι πληροφορίες γήρανσης; Επισκεφτείτε αυτό το skincare blog ενημερωμένο 3 φορές εβδομαδιαίως. Υπογράψτε επάνω για το εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο μας με τις αποκλειστικές πληροφορίες και τις εκπτώσεις στα νέα προϊόντα. Υπογράψτε επάνω εδώ
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
Ταχυδρομώντας το τιτίβισμα…