Shea το βούτυρο ή shea το βούτυρο καρυδιών (Butyrospermum Parkii), είναι ένα φυσικό λίπος που εξάγεται από το σπόρο shea ή karite του δέντρου με τη συντριβή και να βράσει. Το shea δέντρο αυξάνεται φυσικά στη Δυτική Αφρική.
Shea η κύρια χρήση του βουτύρου είναι ως moisturizer κατά τις προετοιμασίες φροντίδας δέρματος. Αλλά μπορείτε να εκπλαγείτε να ακούσετε ότι shea το βούτυρο είναι επίσης εδώδιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την προετοιμασία τροφίμων όπου αντικαθιστά μερικές φορές το βούτυρο κακάου στην κατασκευή της σοκολάτας.
Shea βουτύρου χρήσεις
Shea το βούτυρο είναι γνωστό πιό πολύ για το συνυπολογισμό του στις προετοιμασίες φροντίδας δέρματος ως ενυδατικό συστατικό, αν και έχουν υποστηριχτεί ότι κατέχει επίσης τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Τα προϊόντα που περιέχουν shea το βούτυρο πωλούνται ως αποτελεσματικά στη μεταχείρηση μιας σειράς των όρων συμπεριλαμβανομένων των εξασθενίζοντας σημαδιών, του εκζέματος, του ξηρού δέρματος, blemishes, των αποχρωματισμών δερμάτων, stretchmarks και των ρυτίδων. Είναι υψηλό στις βιταμίνες Α και Ε και catchins (αντιοξειδωτικοοι). Επιπλέον, shea το βούτυρο περιέχει το κιναμωμικό οξύ, το οποίο είναι ένα φυσικό UV φίλτρο.
Ένας από τους λόγους ότι shea το βούτυρο είναι τόσο δημοφιλές ως ενυδατικό συστατικό είναι επειδή απορροφάται γρήγορα στο δέρμα χωρίς greasiness. Μπορεί να ενσωματωθεί στα σαπούνια και τα πλυσίματα σωμάτων στις μικρές συγκεντρώσεις για να παραδώσει το πετρέλαιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει να σφραγίσει στην υγρασία μετά από την πλύση. Εκτός από τις προετοιμασίες φροντίδας δέρματος, shea το βούτυρο χρησιμοποιείται επίσης στα εδαφοβελτιωτικά τρίχας για να διαχειριστεί την ξηρά, εύθραυστη τρίχα.
Είμαι ένας τεράστιος ανεμιστήρας shea του βουτύρου, όχι μόνο για τη δυνατότητα ενυδάτωσής του, αλλά και επειδή είναι ένα φυσικά παραγόμενο συστατικό χωρίς χημικές ουσίες. Είναι ιδανικό για τη διαχείριση ξηρά και τους όρους τρίχας. Μπορείτε να βρείτε shea το βούτυρο σε μια σειρά των προετοιμασιών φροντίδας δέρματος συμπεριλαμβανομένου:
Θελήστε να τηρήσετε ενήμερος για τον πιό πρόσφατο στη φροντίδα δέρματος και τις αντι πληροφορίες γήρανσης; Επισκεφτείτε αυτό το skincare blog ενημερωμένο 3 φορές εβδομαδιαίως. Υπογράψτε επάνω για το εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο μας με τις αποκλειστικές πληροφορίες και τις εκπτώσεις στα νέα προϊόντα. Υπογράψτε επάνω εδώ
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
Ταχυδρομώντας το τιτίβισμα…