Η διαφορά μεταξύ του βήτα υδροξύ όξινου και άλφα υδροξύ οξέος

Έχετε ακούσει πιθανώς για τα οφέλη των υδροξύ οξέων που ξεφλουδίζουν. Αυτό που μπορείτε να μην ξέρετε είναι ότι υπάρχουν δύο τύποι υδροξύ οξέων - άλφα υδροξύ οξέα (AHAs), συχνά καλούμενοι τα οξέα φρούτων - και βήτα υδροξύ οξέων (BHA), από τα οποία υπάρχει μόνο ένα, salicylic οξύ. Σε αυτό το άρθρο εξετάστε και τους δύο τύπους υδροξύ οξέων για να σας βοηθήσετε να καθορίσετε εάν θα ωφελήσουν το δέρμα σας.

Περίπου άλφα υδροξύ οξέα

Τα άλφα υδροξύ οξέα (συχνά καλούμενα AHAs) προέρχονται από τα φρούτα και τη ζάχαρη. Περιλαμβάνουν:

  • glycolic οξύ, που προέρχεται από τον κάλαμο ζάχαρης
  • οξύ, που προέρχεται γαλακτικό από το γάλα
  • mandelic οξύ, που προέρχεται από τα πικρά αμύγδαλα
  • οξύ, που προέρχεται τρυγικό από τα σταφύλια
  • μηλικό οξύ, που προέρχεται από τα μήλα και τα αχλάδια

μεταξύ των άλλων.

Η κύρια λειτουργία AHAs είναι στο exfoliate ή αφαιρεί το κορυφαίο στρώμα του δέρματος που επιτρέπει στα νεώτερα, υγιέστερα σωματικά κύτταρα για να παρουσιάσει κατευθείαν. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι στην ενίσχυση της εμφάνισης χαλασμένου του ήλιος δέρματος και μπορούν να βοηθήσουν να μικρύνουν την εμφάνιση των ρυτίδων. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι AHAs μπορεί επίσης να βοηθήσει να υποκινήσει την παραγωγή κολλαγόνων. Είναι συχνά ένα σημαντικό συστατικό οποιασδήποτε lightening δερμάτων θεραπευτικής αγωγής. 

Το AHAs χρησιμοποιείται καλύτερα στα πηκτώματα, τις κρέμες ή τα λοσιόν για να επιτρέψει στο προϊόν για να παραδώσει τα οφέλη. Τα πλυσίματα και τα μέσα καθαρισμού αφαιρούνται συχνά προτού να μπορέσει να ασκήσει το AHA τη δράση του. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι το καλύτερο εργασίας AHAs στις συγκεντρώσεις τουλάχιστον 4% διατύπωσε σε ένα pH περίπου 3 ή 4.

Περίπου βήτα υδροξύ οξύ

Υπάρχει μόνο ένα βήτα υδροξύ οξύ - salicylic οξύ - που προέρχεται από το ακετυλσαλικυλικό οξύ, ή η aspirin. Όπως AHAs, βήτα υδροξύ όξινες (BHA) πράξεις ως exfoliant αυξάνοντας το σκόρπισμα των νεκρών σωματικών κυττάρων για να επιτρέψει στα νεώτερα, υγιέστερα σωματικά κύτταρα για να παρουσιάσει κατευθείαν.

Οι μελέτες έχουν παρουσιάσει BHA για να μειώσουν την εμφάνιση των ρυτίδων, να βελτιώσουν την τραχύτητα δερμάτων και να βοηθήσουν στη μείωση των αναταραχών χρώσης δερμάτων. BHA είναι επίσης εξαιρετικά χρήσιμο στην επεξεργασία των breakouts και χρήσιμος στη διαχείριση του keratosis τα pilaris, ρυθμίζουν που περιλαμβάνουν τους παρεμποδισμένους ή φραγμένους πόρους.

Όπως με AHAs, κατά επιλογή ενός BHA προϊόντος, την μπορείτε να ωφελήσετε περισσότερων με την επιλογή μια κρέμα, ένα λοσιόν ή ένα πήκτωμα που μένουν στο δέρμα σας. Τα πλυσίματα και τα μέσα καθαρισμού αφαιρούνται από το δέρμα προτού να έχει μια πιθανότητα να παραδώσουν τα οφέλη. Ψάξτε τα προϊόντα που περιέχουν BHA τουλάχιστον 1% σε ένα pH μεταξύ 3 ή 4 προκειμένου να αποκομιστούν τα μέγιστα οφέλη.

Η διαφορά μεταξύ των άλφα υδροξύ οξέων και του βήτα υδροξύ οξέος

Το AHAs είναι υδροδιαλυτό έτσι δεν διαπερνούν καλά κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.  Είναι ιδανικοί για τη χρήση στο δέρμα που δεν είναι επιρρεπή σε breakouts. BHA, αφ' ενός, είναι ένα διαλυτό μόριο λιπιδίων (πετρέλαιο). Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει BHA για να διαπεράσει τους πόρους που περιέχουν sebum (πετρέλαιο) και τη βοήθεια στο exfoliate ο ίδιος ο πόρος. Αυτό καθιστά BHA ιδιαίτερα χρήσιμο στα ελαιούχα, acneic επιρρεπή σε breakouts δερμάτων.

Παρενέργειες των βήτα υδροξύ όξινων και άλφα υδροξύ οξέων

Επειδή και BHA και AHAs αφαιρούν το κορυφαίο στρώμα του δέρματος, καθιστούν το δέρμα πιό ευαίσθητο στην έκθεση ήλιων. Η ευαισθησία μπορεί να αυξηθεί κατά μέχρι 50%, το οποίο κάνει τη χρήση ευρύ εμποδίζοντας sunscreen φάσματος UVA/UVB με ένα ελάχιστο SPF 30 α πρέπει. Και οι δύο τύποι οξέων μπορούν να προκαλέσουν την ενόχληση συμπεριλαμβανομένης της ερυθρότητας, του καψίματος, του πόνου ή να φαγουρίσουν. Τα πιό μελαχροινά ξεφλουδισμένα άτομα μπορούν επίσης να είναι σε κίνδυνο για το σημάδι με τη χρήση AHAs ή BHA.

Διατυπώσεις που λειτουργούν

Εάν η ιδέα της ενσωμάτωσης ενός AHA ή BHA στις εκκλήσεις θεραπευτικής αγωγής φροντίδας δέρματός σας, εξετάζει τα ακόλουθα προϊόντα που έχουν αποδειχθεί για να καταδείξουν τα οφέλη σε πολλούς τύπους δερμάτων:

  • Λοσιόν μαμών - mandelic όξινο και μηλικό οξύ για να παραδώσει τα οφέλη στο acneic δέρμα καθώς επίσης και το melasma
  • LacHydrin - γαλακτικό οξύ 12% για να βοηθήσει στη διαχείριση του ξηρού δέρματος
  • La Roche Posay Effaclar Κ ή Effaclar AI - που διατυπώνεται με LHA, ένα παράγωγο του salicylic οξέος για να βοηθήσει να ελαχιστοποιήσει breakouts

Θελήστε να τηρήσετε ενήμερος για τον πιό πρόσφατο στη φροντίδα δέρματος και τις αντι πληροφορίες γήρανσης; Επισκεφτείτε αυτό το skincare blog ενημερωμένο 3 φορές εβδομαδιαίως. Υπογράψτε επάνω για το εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο μας με τις αποκλειστικές πληροφορίες και τις εκπτώσεις στα νέα προϊόντα. Υπογράψτε επάνω εδώ


Αφήστε ένα σχόλιο